ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯСВОБОДНИ МЕСТАРЕМОНТИ И НОВИ МЕСТАРАБОТНА ГРУПА
ПГ в 139 ОУ "Захарий Kруша" (полудневна организация)

Тип:ПГУ
Номер:139
Име:ОУ "Захарий Kруша" (полудневна организация)
Директор:Румяна Личева-Дончева
Район:Лозенец
Адрес:гр.София, ул. "Д. Хаджикоцев", №44
Комуникация:
866 76 41
zaharikru6a@abv.bg
866 77 41

Групи с прием от септември
Възрастова групаСписъциВид приемЗаписаниСвободни
места за
следващо
класиране
Текущо
незаписани
3-та група, родени 2014 г.Общ ред4018
Хронични заболявания000
СОП020
Работна група0--
Подготвителна група, родени 2013 г.Общ ред21--
Хронични заболявания000
СОП300
Работна група0--
Информация за родители

139 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ” ЗАХАРИЙ КРУША “ е с разширено изучаване на Изобразително изкуство и Английски език, основано е през 1960 година. Образец за училище, предлагащо съвременно обучение, основано на заложените традиции в българското образование, утвърдените държавни и новите европейски стандарти.

            Основната цел, която си поставяме, е да осигурим високо равнище на общообразователна и профилирана подготовка на учениците, конкурентна способност за приеим след 7-ми клас. Да се даде възможност за развитие на интелектуалния, физически и духовен потенциал на децата – широка обща култура, владеене на чужди езици, работа с компютър, с цел бързо адаптиране към потребностите на личностното развитие, обществото и пазара на труда.

            Училището е на двусменен режим на обучение, предлага прием за подготвителен и първи клас, паралелки с разширено изучаване на изабразително изкуство и английски език от първи клас. Разполагаме със собствен транспорт, ученически стол и бюфет, които се намират в сградата на училището. Предоставяме възможност за уплътняване на свободното време и подготовка на учениците в полуинтернатни групи от първи до четвърти клас. В тях под ръководството на квалифицирани преподаватели учениците имат възможност да затвърдят своите знания.

            В помощ на децата от училището работят логопед, ресурсен учител и педагогически съветник.

            В училището се организират разнообразни извънкласни дейности: плуване, информационни технологии, народни танци, баскетбол, оздравителна гимнастика, шахмат. Два пъти в годината се организират пленери, зелени и летни училища.         Традиция е в училището да се провеждат коледен, мартенски и великденски благотворителни базари с изработени от учениците предмети, тържества, свързани с годишнини и ежегодни празнични концерти.

            През 2020 година училището ще чества своя шестдесетгодишен юбилей. Гордеем се с нашите постижения: 14 златни медала на второто световно детско биенале в Гърция, призови места на конкурса за рисунка„Чарли Чаплин”, първа награда в канкурса „Нарисувай новия Бочко”, първа награда в конкурса за поздравителна картичка за 24 май, организиран от Министъра на образованието и науката, в много списания са рисунките на наши ученици, първо място в конкурса „Бог е любов”.          

            Работата в училище е насочена към най-новите изисквания на съвременното общество, в което неговите ученици ще се реализират творческии професионално. Ние възпитаваме и подготвяме млади хора с положително отношение към науката, изкуството и непреходните общочовешки ценности.