ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯСВОБОДНИ МЕСТАРЕМОНТИ И НОВИ МЕСТАРАБОТНА ГРУПА
СДЯ №36 Слънчево зайче

Тип:СДЯ
Номер:36
Име:Слънчево зайче
Директор:Теменужка Иванчева
Район:Изгрев
Адрес:гр.София, ул. "Тодор Стоянов", №15
Комуникация:
02/872-05-40
Групи с текущ прием
Възрастова групаСписъциВид приемЗаписаниСвободни
места за
следващо
класиране
Текущо
незаписани
1-ва ясла, родени 2019 г.Общ ред1600
Хронични заболявания100
СОП000
Работна група0--
2-ра ясла, родени 2018 г.Общ ред6501
Хронични заболявания000
СОП000
Работна група2--

Информация за родители


 

Уважаеми родители,Уведомявам Ви,че записването на новоприетите деца ще бъде от 18.05. до  29.05.2020г.от 8.30ч до 14.30 ч.Директор на Дя 36:Т.Иванчева

Детската ясла разполага с 4 групи за отглеждане на деца от 10-месечна до 3-годишна възраст. Всяка група разполага със самостоятелен вход. Състои се от просторни помещения - спалня, занималня, санитарен възел и офис за разпределяне на храна. Обзавеждането е обновено и отговаря на изискванията за отглеждане на деца в яслена възраст. Дворът на яслата е с площ 3 декара. Има висока ограда и добре подържани тревни площи. Обособени са площадки за игра на всяка група. Детска ясла №36 има собствена кухня и приготвя здравословна храна, съгласно изискванията за хранене на деца в яслена възраст. Освен, че осигурява храна на децата от яслата, има и два раздавателни пункта с капацитет 80 деца. За децата от Детската ясла се грижи екип от професионалисти, които с правилния си подход и любов към децата постигат отлични резултати при отглеждането на малките палавници. Основен акцент в дейността на Детската ясла е:

- Отглеждане на децата от екипа на Детската ясла

- Осигуряване на добро възпитание на децата в яслена възраст.

- Добра комуникация с родителите и възможност с общи усилия за изграждане на здрави, весели и можещи хора.

Добре дошли при нас !

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

При записване на новоприети в СДЯ № 36 деца, родителите трябва да представят:

 • Заявление по образец.
 • Удостоверение за раждане на детето - оригинал и копие
 • Лични карти на родителите - оригинал и копие.
 • Официален документ от работодател, удостоверяващ, че родителят (настойникът) работи, който съдържа изх.№, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя.
 • Копие от трудова книжка на родителя (родителите).
 • За самоосигуряващи се родители - копие от документите, удостоверяващи внесените осигурителни вноски.
 • Всички необходими допълнителни документи, заявени в общите, социалните и допълнителните критерии за прием в детската ясла.

За новоприети деца, 1 работен ден преди реалното постъпване в СДЯ № 36, родителите представят:

 • Нова здравна карта за дете /т. нар. картон/ с попълнени от родителите лични данни на детето и телефони за контакт.
 • Лична здравно профилактична карта с нанесени имунизации и партиден номер на ваксината, подписана и подпечатана от личния лекар на детето.
    
      Деца, на които не са извършени задължителните имунизации за възрастта не се приемат в детската ясла. Деца с трайни противопоказания за имунизирането им, които са освободени по реда на Наредба № 15 от 2005 г на МЗ за имунизациите в Република България, могат да се приемат в детската ясла.
 • Еднократен отрицателен резултат от изследване на фецес за патогенни бактерии (шигели, салмонели, ешерихия коли), извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската ясла.
 • Еднократен  отрицателен резултат от изследване на фецес и тиксо отпечатък за патогенни чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската ясла.
 • Изследвания на кръв и урина на детото, извършени в едномесечен срок преди постъпването му в детската ясла.
 • Изследване с отрицателна реакция по Васерман за единия от родителите, извършено в 6 месечен срок преди постъпване на детето в яслата.
 • Медицинска бележка за липса на контакт със заразно болен, издадена от личния лекар на детето (бележката важи 3 календарни дни).